Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 10:42

Autotransport Šibenik započeo s izdavanjem buscard mjesečnih kartica

Krajem siječnja 2017., Autotransport d.d. Šibenik započeo je s izdavanjem BusCARD mjesečnih kartica koje se prodaju za različite kategorije putnika (građani, učenici, studenti, radnici, umirovljenici itd.), gdje putnik koji kupi mjesečnu karticu ima pravo vožnje na navedenoj relaciji, kao i u 1. zoni grada.
Autotransport d.d. Šibenik ima zonsko-relacijski sustav, odnosno jednu zonu i relacije prema drugim mjestima i općinama Šibensko-kninske županije, stoga je Penta pristupila izradi BusCARD sustava koji će na optimalan način pratiti poslovanje prijevoznika. U autobuse prijevoznika instalirano je 30 fiksnih uređaja (DCC Onboard Computer) za prodaju papirnatih karata za zonu i relacije, kao i validaciju elekt. kartica. Također implementirano je i 12 mobilnih uređaja marke Pidion za prodaju papirnatih karata i validaciju kartica, kao i dodatni mobilni uređaj za kontrolu karata (papirnatih i mjesečnih kartica) i naplatu kazni.
Fiksni uređaji za prodaju karata instalirani su u autobuse koji prometuju na gradskim i prigradskim relacijama, dok su mobilni uređaji implementirani na određenim prigradskim i svim međugradskim relacijama.
Uz programske module za prodaju i kontrolu karata, razvijen je i modul razduživanja vozača za prodane karte, bjelice i prtljažnice, kao i ostali moduli nužni za regularno poslovanje Autotransport-a Šibenik vezano uz naplatu javnog prijevoza, između ostalog i modul izvještavanja u kojem su podržane subvencije MZOS-a i JLS-a.